


אבקש רק להעיר כהערת אגב, כי מערכות אלו הינן זוללות אנרגיה רבה וכי הן מקשות על הפרדה במקור בין פסולת מסוגים שונים ובעיקר בין פסולת "רטובה" (אורגנית) ליבשה. מעניין אם המערכות הללו נבדקות בהשוואה לאנרגיה שתושקע לאיסוף אשפה בדרך "המסורתית" והאם הן כוללות אפשרות להפרדה במקור (ואולי גם לפלסיק, נייר, זכוכית וכו').
אז ייתכן כי עיריית ת"א-יפו הפנימה את החשיבות של איכות החיים והסביבה כפי שהתבטא בדירוג הנושאים בסדר העדיפויות של התושבים עוד בבחירות המקומיות ב- 2003, בהן טענו כ- 74% מבוחרי ת"א כי נושאי איכות סביבה יכריעו את הבחירות. אף בבסיס קמפיין "ירוק עכשיו" בו פתחו הארגונים הירוקים לקראת הבחירות המקומיות בשנה שחלפה, עומדת הסברה כי נושאי סביבה, איכות חיים ובריאות עומדים בראש סדר העדיפויות של חלק גדול מתושבי הערים. נשאר לנו רק לברך על הנסיונות והפרויקטים ולאחל לעיריית ת"א-יפו בהצלחה ביישום טוב שישפר את איכות חיי התושבים ויאפשר לקדם פיתוח בר-קיימא, פיתוח המסתמך על ייצור אנרגיה ממקורות מתחדשים, הפחתת צריכה ומיחזור חומרי גלם.
3 תגובות:
עשור לאחר מכן ואנחנו רואים התקדמות בגזרה, אך לא מספקת. דרושות עוד יוזמות וכספים. בינתיים מוטב שננצל את האנרגיה שבקרוב תיהפך לזרימה שבמקורה באסדה , שכן מדובר באופן ברור ומוכח באוויר נקי הרבה יותר, ולכן אין לדחות את המעבר הזה אפילו דקה נוספת.
זה נכון שהמודעות עולה והיזמים מתחילים להכנס לתמונה, אבל דרושה עוד המון המון עבודה בגזרה. לכן במצב הנוכחי, בשנת 2020, אין לנו אלא לסמוך על התפוקה מאסדות הגז כמקור האנרגיה החלופי והנקי, עד שנוכל להתקדם בגזרת האנרגיות המתחדשות.
איזה קטע שפתאום כל תומכי האסדה מגיבים ומפרסמים כאן בפוסט היסטורי שהרלוונטיות שלו כבר נמוכה מאוד ואינה קשורה ישירות לעניין. והאם אילו בוטים?
הוסף רשומת תגובה